Echipa Beton Art Bucuresti
Arta in beton Decorativ
Oferte si informatii : 0732.566.386.

Microcimentul

Solutii de acoperire si decorare pentru podele de beton si fatade.

Microcimentul sau microtoppingul este mortar performant pe bază de ciment calcic amestecat cu praf de marmura de diferite granulatii (polimer de inalta rezistenta) aditivi, rasini si pigmenti, care impreuna ii confera proprietati fizice, chimice si estetice magnifice. Se aplica deasupra unui beton existent, dandu-i un aspect complet nou si stralucitor.
Desi stratul aplicat este subtire (2-3 mm grosime), totusi este extrem de durabil si poate fi folosit atat in interior cat si in exterior. Microtopping-ul (produsul folosit pentru realizarea microcimentului) este aplicat manual utilizand mistria.
Microcimentul poate fi aplicat pentru a cosmetiza aproape orice beton existent, putand fi colorat, acidat, innorat, lacuit etc.
Atunci cand e aplicat cum trebuie, face o priza foarte buna cu betonul existent si poate fi utilizat in ariile cu trafic intens.. Este o solutie foarte apreciata deoarece suprafata poate fi reinoita repede si ieftin. In final devine foarte frumoasa si durabila, necesitand intretinere minima.microcimentul_sau_microtopingul_92160
Stratul fiind foarte subtire, permite renovarea podelelor fara a mai fi necesara scurtarea usilor. Executia rapida este cea mai semnificativa pentru ca poti pasi a doua zi deja, dupa terminarea lucrarilor.
Poate fi aplicat si pe scari si in acest caz e mai bine sa fie montate margini metalice (fie incorporate, fie extern). Aplicarea direct pe lemn nu este indicata deoarece baza nu este suficient de rigida si pot aparea crapaturi. Mai intai se indeparteaza lemnul si abia apoi se aplica microtoppingul.

In unele cazuri este necesara o testare a umiditatii suprafetei de refacut pentru ca straturile de microciment sa faca priza bine. Dacă suprafața este inegală se aplica un compus de nivelare pentru a obține o suprafață perfect neteda. Se acopera apoi cu microciment si dupa uscare se slefuieste foarte bine suprafata cu un smirghel foarte fin. La final se aspira bine tot praful si se aplica minim doua straturi de lac care ii vor da in aspect lucios sau mat, dupa dorinta.

Este folosit pentru restaurarea interiorului sau exteriorului cladirilor si pavajelor hotelurilor, cazinourilor, restaurantelor, mall-urilor, piscinelor cat si in locuinte particulare.

Calitati:
– Rezistent la uzură, fara rosturi,
– Impermeabil, respirabil și rezistent la apă total,
– În condiții de siguranță, oferind o suprafață non-alunecare,
– Igienic și ușor de curățat.